Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

NS sXe Μείνε καθαρός


Είναι κοινός αποδεκτό ότι ζούμε σε μια αρρωστημένη κοινωνία με ευτελή πρότυπα για την νεολαία και αξίες οι οποίες ισοπεδώνονται καθημερινά, όχι μόνο από τα πολιτικά σκυλιά αλλά και από τα δήθεν απολιτικά άτομα που πολλοί από εμάς μπορεί να συναναστρεφόμαστε μαζί τους στην καθημερινότητα. Πέρα από τα άτομα που εθελοτυφλούν οι πλειοψηφία των νέων βλέπει και αναγνωρίζει τα προβλήματα της κοινωνίας, παρόλα αυτά η αδράνεια ισοδυναμεί με ενοχή. Μέγα πρόβλημα για την νεολαία είναι οι καταχρήσεις, συχνά αποτέλεσμα λανθασμένης καθοδήγησης.
Πολλοί συνομήλικοι μας εξισώνουν την έννοια της «εφηβικής επανάστασης» με το κάπνισμα, το αλκοόλ και σε κάποιες περιπτώσεις με την κάνναβη κ.α. Δεν είναι λίγες οι φορές που η περιέργεια, χάρη σε κάποιους γνωστούς, τους ωθεί στις «απαγορευμένες» απολαύσεις, απολαύσεις που στην συνέχεια γίνονται καθημερινότητα και το ένα φέρνει το άλλο και όλοι ξέρουμε που καταλήγει.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η αδιαφορία του συστήματος για την νεολαία, όπου το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να παραμένει ναρκωμένη, χωρίς σκέψη και δύναμη για να αντιδράσει. Αρκετές φορές στα σχολεία γίνονται συζητήσεις γύρο από το θέμα των ναρκωτικών και τις καταχρήσεις οι οποίες καταλήγουν σε ένα μονόλογο του καθηγητή ή την ανάγνωση κάποιας ανακοίνωσης του υπουργείου.
Η φιλοσοφία του Straight Edge στέφεται ενάντια στο αλκοόλ, τo κάπνισμα και τα ναρκωτικά, ένα πνευματικά και σωματικά υγιές άτομο το οποίο πηγαίνει ενάντια στο ρεύμα της σάπιας σύγχρονης κοινωνίας έχει την δυνατότητα να σκεφτεί καθαρά και να δράσει έντονα.
Από τα παραπάνω δεν είναι δύσκολο να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι εθνικισμός και Straight Edge είναι δύο ρεύματα που συμπλέουν.


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου